+34 951 123 041 [email protected]

+34 656 311 200
[email protected]
menu
Inventarisatie

Jij als klant bent uniek, met een uniek budget en met unieke wensen. Na een aanvraag zullen we alles zo goed mogelijk in kaart proberen te brengen door een persoonlijk zoekprofiel aan te maken.

Zoeken
Wij zoeken graag voor je, dat is onderdeel van ons werk. Jij krijgt altijd binnen 24 uur een op maat gemaakte voorstel van huizen die aan je wensenlijst moet voldoen. Deze ontvang je per mail.
Bezichtigingen
Ik raad altijd aan om meerder huizen in meerdere gebieden te bekijken. Hierdoor wordt altijd je zicht op de huizenmarkt hier verruimd. Door 1 - 3 dagen in Costa del Sol te gaan bezichtigen heb je een zeer goed zicht op wat er allemaal te koop is en wellicht zit jouw droomhuis in de juiste omgeving er gelijk bij. Mocht je tijdens de bezichtingsreis bij willen sturen dan is dat geen probleem. Wij passen ons graag aan!
Bod uitbrengen
Spannend! Je hebt je droomhuis gevonden maar nu komt het echte werk. Onderhandelen! Wij adviseren je persoonlijk hoe wij het beste denken te handelen. Altijd opkomend voor jou als klant.
Reserveringsovereenkomst
Als de prijs overeen is gekomen wordt er een reserveringsovereenkomst opgemaakt.

Daarmee wordt de woning ‘van de markt gehaald’ om de advocaat in staat te stellen om alle juridische zaken te onderzoeken.

Het reserveringsbedrag bedraagt momenteel tussen de 3.000 en 6.000 euro, al naargelang het project en de aankoopprijs. Uw advocaat plaatst dit bedrag idealiter op een geblokkeerde ‘derdenrekening’ en start zijn onderzoek. Bij een positief resultaat wordt het reserveringsbedrag overgemaakt aan de advocaat van de eigenaar of aan de projectontwikkelaar. Uiteraard wordt de reeds betaalde som achteraf in mindering gebracht op de afgesproken aankoopprijs.

Juridisch
Zo belangrijk! Vooral in een vreemd land moet je weten wat er juridisch allemaal bij het kopen van een woning komt kijken. Wij hebben een team van advocaten waarmee we samenwerken die ons altijd goed adviseert.
Koopcontract
Als alles door de advocaat goed is bevonden wordt het koopcontract opgesteld.

Daarin worden alle verplichtingen van beide partijen gedetailleerd vastgelegd.

Meestal betaalt de koper bij ondertekening van dit verkoopcontract 10% van de aankoopprijs, verminderd met de reeds ingelegde reserveringssom.

Overdrachtsakte / Oplevering
Bij bestaande woningen vindt de overdracht meestal binnen de 2 tot 3 maanden plaats.
Daarna schrijft de notaris de akte in het register in.
Met de medewerking van alle partijen is het evenwel mogelijk om dit proces te versnellen. Een afspraak voor een notariële overdracht kan in principe al binnen twee weken geregeld worden.

Bij nieuwbouw duurt de oplevering langer, tot maximaal anderhalf jaar.
De betaling gebeurt in dat geval gefaseerd: meestal 30% bij reservering en het saldo bij oplevering.

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.